Austrian Airlines AG është kompania ajrore e Austrisë dhe nën-kompani e Lufthansa Group. Austrian Airlines ka bazën ne Aeroportin Ndërkombëtar të Vjenës në Schwechat dhe është anëtare e Star Alliance. Kompania operon fluturime të rregullta në më shumë se 130 destinacione.