Pegasus Airlines është aviokompani low-cost me bazë në Stamboll, Turqi. Ajo u formua në vitin 1989 nga Net dhe Silkar në bashkëpunim me aviokompaninë irlandeze Aer Lingus me vetëm dy aeroplanë Boeing 737-400. Sot Pegasus Airlines ka një flotë prej 52 aeroplanëve dhe shërben në 97 destinacione të ndryshme në Evropë dhe Azi.